правилно

Новите закони за поверителност на САЩ влизат в сила през 2024 г.: Актуализирайте вашите специфични за САЩ настройки за поверителност


Нови разпоредби САЩ 2024 г

В Съединените щати новите закони за защита на данните ще влязат в сила през втората половина на 2024 г. – във Флорида, Тексас, Орегон и Монтана . Компаниите, които работят в тези щати или имат клиенти в тези щати, трябва да преразгледат своите практики за защита на данните, за да гарантират съответствие с новите закони за защита на данните.

За да улесним този процес за вас, в тази статия първо ще обясним къде във вашето табло за управление можете да намерите специфичните за САЩ настройки за защита на данните за законите, които вече са влезли в сила в американските щати Колорадо, Юта, Кънектикът, Калифорния , Вирджиния и Вашингтон . Във втората част ще разгледаме новите закони за защита на данните, които ще влязат в сила в бъдеще и основните изисквания, които те включват.

Как да намерите настройките за защита на данните в САЩ в таблото за управление на CMP consentmanager

Следвайте тези прости стъпки, за да коригирате настройките на уебсайта си за съответствие със законите за поверителност на САЩ:

  1. Влезте в таблото за управление на CMP на адрес https://app. consentmanager .net .
  2. Отидете до секцията „CMP“ и изберете „Правен“.
  3. Превъртете надолу, за да намерите секцията Настройки за поверителност в САЩ, където ще намерите конфигурации за следното:
  • Калифорнийски закон за защита на личните данни на потребителите (CCPA)
  • Закон за поверителността на Колорадо (CPA)
  • Закон на Кънектикът относно поверителността на личните данни (CAPDP)
  • Законът за цифровите права във Флорида (FDBR)
  • Закон за защита на личните данни на потребителите на Монтана (MTCDPA)
  • Закон за поверителността на данните на потребителите на Орегон (OCDPA)
  • Тексаски закон за поверителност и сигурност на данните (TDPSA)
  • Закон за поверителността на потребителите на Юта (UCPA)
  • Закон за защита на данните на потребителите на Вирджиния (VCDPA)
  • Вашингтон Закон за моето здраве и моите данни (WADA)

Толкова е лесно! Сега просто щракнете върху закона на САЩ, който искате да активирате.

Разширени опции с Layer Logic за вашия банер за бисквитки

В допълнение към спазването на разпоредбите на САЩ, нашето CMP табло за управление ви предлага и разширени опции. Тук се появява Layer Logic, която определя как вашият банер да се показва на всеки посетител, когато за първи път посети уебсайта ви.

Ето петте опции за Layer Logic, които можете да изберете от таблото за управление:

  1. Искане за включване (показване на известие): Тази настройка активно изисква от посетителите да дадат съгласието си, преди да бъдат използвани несъществени бисквитки.
  2. Разрешаване на включване (без известяване): Това означава, че въпреки че потребителите имат опцията да се откажат от несъществени бисквитки, те няма да бъдат уведомени за тази опция чрез изскачащ прозорец или банер, когато за първи път посетят уебсайта.
  3. Искане за отказ (показване на известие): Тази опция информира посетителя за използването на бисквитки и му предлага възможност да ги отхвърли.
  4. Разрешаване на отказ (без известяване): Въпреки че потребителите имат опцията да отхвърлят несъществени бисквитки, те не са изрично информирани за тази опция чрез проактивен изскачащ прозорец или банер, когато за първи път посетят уебсайта.
  5. Не позволявайте включване или изключване: Моля, имайте предвид, че тук не се показва банер. Това обикновено се използва за уебсайтове, които използват само необходимите бисквитки, необходими за функционирането на уебсайта.
Табло за consentmanager на Layer Logic

Какви са предимствата на Layer Logic за вашата компания?

Всеки щат на САЩ има свои специфични изисквания, някои по-строги от други и които може да се различават един от друг. Това прави още по-важно да имате способността да персонализирате логиката на слоя си, за да отговаря както на специфичните законови изисквания на вашата компания, така и на бизнес предпочитанията. В съответствие с разпоредбите за поверителност можете също така да проведете A/B тестване, за да определите най-ефективните настройки, които ще бъдат приети от различните ви аудитории в САЩ. Чрез умело управление на тези настройки можете да подобрите стратегиите си за събиране на съгласие и в крайна сметка да увеличите максимално нивата на съгласие.

Закони за поверителност на САЩ, които ще влязат в сила през 2024 г

Следните закони за защита на данните ще влязат в сила през 2024 г. Ако вашата компания оперира в един от изброените щати или вашите клиенти се намират там, трябва да сте подготвени за допълнителни изисквания за защита на данните:

Закон за цифровите права във Флорида (FDBR) – В сила от 1 юли 2024 г

Законът за цифровите права на Флорида (FDBR) беше подписан в закон на 6 юни 2023 г. и ще влезе в сила на 1 юли 2024 г. Законът се прилага основно за големи компании с брутни годишни продажби от над 1 милиард долара, като определени прагове се прилагат за компании, които са силно ангажирани с дигитална реклама или управляват големи цифрови платформи. FDBR предоставя широки права за отказ за събиране на данни чрез технологии за гласово и лицево разпознаване, определя строги ограничения върху събирането на данни от наблюдение без активно потребителско съгласие и изисква ясни известия за продажба на чувствителни и биометрични данни . Освен това законът предвижда специална защита на данните на децата и, с някои изключения, забранява на властите да модерират съдържанието на социалните медии.

Тексаски закон за поверителност и сигурност на данните (TDPSA) – В сила от 1 юли 2024 г

TDPSA установява подобни рамки като GDPR за компании, работещи в Тексас или предоставящи услуги на жители на Тексас. Законът изисква ясни известия за защита на данните и оценки на въздействието върху защитата на данните за високорискови дейности по обработка . На потребителите също така се предоставят силни права, като например: Б. право на информация, коригиране и изтриване на вашите данни, както и право на възражение срещу прехвърлянето на данни и насочена реклама. По-специално, TDPSA предписва строги насоки за работа с анонимизирани и псевдонимизирани данни, за да се гарантира, че дори информация, която не може да бъде идентифицирана директно, се обработва внимателно. Главният прокурор на Тексас е единствено отговорен за прилагането на закона.

Закон за поверителността на данните на потребителите на Орегон (OCDPA) – В сила от 1 юли 2024 г.

OCDPA се прилага за компании, работещи в Орегон или правещи бизнес с жители на Орегон. Законът се прилага и за организации с нестопанска цел и определя определени прагове за администраторите и обработващите данни. Той подчертава необходимостта от изчерпателни известия за поверителност и оценки на риска за дейности, които представляват съществена заплаха за поверителността на потребителите. OCDPA дава на потребителите правото на достъп, коригиране и изтриване на тяхната информация и да се откажат от продажбата на лична информация и целева реклама. За обработката на чувствителни данни е необходимо изрично съгласие . Освен това анонимизираните данни са освободени от защитата на личните данни съгласно този закон. Правоприлагането се извършва от главния прокурор на Орегон, който може да налага граждански санкции за нарушения.

Закон за поверителността на данните на потребителите на Монтана (MTCDPA) – В сила от 1 октомври 2024 г.

MTCDPA се прилага за компании, които правят бизнес с жители на щата Монтана или правят бизнес в Монтана. MTCDPA определя прагове въз основа на количеството обработвани лични данни и приходите, генерирани от продажбата на тези данни. Законът предоставя на потребителите правото на достъп, промяна и изтриване на техните данни, както и отказ от продажба или използване на техните данни за профилиране и целева реклама. Администраторите на данни са длъжни да ограничат събирането на данни, да осигурят събраните данни, като същевременно гарантират прозрачността на своите практики за защита на данните. Обработващите данни имат за задача да подкрепят администраторите на данни при изпълнението на тези изисквания.

Всеки от тези закони ще принуди компаниите да преразгледат и евентуално да преразгледат настоящите си практики за поверителност. С наближаването на съответните крайни срокове потребителите consentmanager могат да получат достъп до своите табла за управление по всяко време, за да активират спазването на следните закони.

Регистрирайте уебсайта си сега и бъдете готови, когато влязат в сила новите закони за защита на данните.


повече коментари

Нов

Бюлетин 05/2024

Нова интеграция за Slack, MS Teams и др С текущата актуализация, нова интеграционна функция за Slack, MS Teams, Zapier и n8n вече е достъпна за вас в системата. Функцията удобно ви уведомява в Slack, Teams или всеки друг инструмент за важни промени и новини (напр. намерени нови бисквитки) във вашия CMP акаунт. Вече не е […]
Webinar-GCM-v2-with-Google-and-consentmanager
видеоклипове, Нов, Общ

Уебинар: Google Consent Mode v2 с Google и consentmanager

Присъединете се към нашия изключителен уебинар, организиран от consentmanager в сътрудничество с Google на 12 юни 2024 г. в 11:00 ч. CET. Поради голямото търсене на информация относно най-новите изисквания на Google, този уебинар ще ви помогне да разберете по-добре Google Consent Mode v2. Денис Гингеле от Google и Jan Winkler от consentmanager ще представят […]