Нов

Бюлетин 05/2021


Подобрено отчитане

Този месец се фокусирахме основно върху отчета на CMP и въведохме много малки промени, които улесняват ежедневната работа с отчетите. Това включва, наред с други неща, множество избор за филтри, повече опции за експортиране, по-добър преглед и обяснение на колоните и подобрен начин за отчитане на приемането, отхвърлянето и дефинирания от потребителя избор.

Освен това сме добавили различни малки дизайнерски функции – по-специално възможността за показване на бутон „Запазване и продължаване“ в слоя за съгласие в горния десен ъгъл според препоръките на CNIL.

Също ново: Категориите на обработените данни вече също се показват за всеки доставчик. Така посетителят може да получи по-подробна информация и се повишава правната сигурност.

Уебинари през юни

През юни отново ще се проведат уебинари по актуални теми за защита на данните. Това са:

Още нови функции и промени

  • Повече функции за визуализации (блокиране на динамично съдържание)
  • Нови макроси за текстове
  • Изричното съгласие като ново правно основание
  • Поправки на грешки за използване с вградени рамки
  • … и още много.

повече коментари

Webinar Google Consent Mode v2
видеоклипове, Нов

Уебинар: Режим на съгласие на Google v2

Уебинарът на тема „Google Consent Mode v2“ се проведе на 27 февруари 2024 г. PDF за уебинара можете да намерите тук за изтегляне . Бяха обсъдени следните теми: преглед Всички говорят за Google Consent Mode v2. От март 2024 г. Google ще изисква всички уебсайтове и приложения да използват Google Consent Mode v2. За това […]
Digital Services Act
правилно

Законът за цифровите услуги (DSA) важи ли и за вашата компания? Онлайн платформите имат допълнителни задължения

Законът за цифровите услуги определя допълнителни изисквания за прозрачност за онлайн платформите. Определението за онлайн платформа съгласно DSA може да се отнася за вашия бизнес. В резултат на това може да се наложи да спазвате допълнителните изисквания за прозрачност на DSA. Прочетете, за да разберете дали вашият бизнес попада в тази категория и какви стъпки […]