Бюлетин 03/2022

Икони и дизайнерски функции

Този месец се фокусирахме основно върху многото малки дизайнерски функции, които много клиенти поискаха от нас. Това включва например, че целите, бутоните и връзките вече могат да имат свои собствени икони, че вече могат да се съхраняват множество HTML и CSS кодове или че са възможни по-фини настройки за списъци с доставчици и списъци с бисквитки.

Още нови държави

Също така новото този месец е подкрепата за много нови области на правото. Досега поддържаме GDPR/ePrivacy за Европа, CCPA/CPRA за Калифорния, PIPEDA за Канада и LGPD за Бразилия. Нови този месец са правните основи за Мексико, Аржентина, Нигерия, Южна Африка, Южна Корея, Русия, Турция, Израел, Китай и Тайланд. Вече има отделни настройки за всички тези области (в зависимост от избрания пакет) и съответните законови текстове и параграфи се съхраняват в системата.

Блокиране на динамично съдържание

По-специално много френски издатели искаха да разширят блокирането на динамично съдържание. Блокирането се използва например за блокиране на видеоклип в YouTube и активиране само със съгласие. С последната актуализация функцията е разширена още повече и вече може да се прилага към всеки елемент в уеб страница. Типичен случай на употреба би бил, че уебсайт за новини блокира текстовете, ако няма съгласие. Повече в наша помощ.

Още нови функции и промени

Както винаги, този месец имаше много други малки нови функции и промени. Тук си заслужава да се спомене по-специално преобразуването на стекове/стекове от акаунт в CMP, по-проста и ясна работа на редактора за визуален дизайн и по-добра поддръжка за ATT системата на Apple.